BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Johnson a promis că în zilele următoare va transmite vehicule blindate Ucrainei

Prim-ministrul Regatului Unit Boris Johnson i-a promis președintelui Volodymyr Zelensky că va furniza vehicule blindate pentru Ucraina în zilele următoare.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al guvernului britanic.

„Primul ministru l-a informat pe președintele Zelensky cu privire la noile sancțiuni ale Regatului Unit care au intrat în vigoare săptămâna trecută și a spus că Marea Britanie va continua să furnizeze Ucrainei echipamente de autoapărare, inclusiv vehicule blindate, în zilele următoare”, se arată în comunicat.

Politicienii au discutat, de asemenea, despre necesitatea unei soluții pe termen lung la problema de securitate a Ucrainei. În același timp, Johnson a declarat că va continua să lucreze îndeaproape cu aliații și partenerii pentru ca Ucraina să-și poată apăra suveranitatea în următoarele săptămâni și luni.

În plus, Zelensky l-a informat pe Boris Johnson despre situația din Mariupol. La rândul său, liderul britanic a spus că salută rezistența ucraineană din oraș.

„Prim-ministrul a spus că sprijinul internațional pentru Ucraina s-a intensificat și că rămâne convins că Ucraina va reuși și Putin va eșua”, au accentuat în  guvernul britanic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu