INTERNAȚIONAL

Japonia se va redeschide pentru călătorii independenți și va ridica plafonul zilnic de sosiri, spune Kishida

Japonia va permite turismul independent, fără vize, și va aboli plafonul zilnic de sosiri începând cu 11 octombrie, a declarat joi premierul Fumio Kishida, marcând o schimbare majoră de politică după aproape doi ani și jumătate de restricții stricte COVID-19.

De asemenea, guvernul va lansa un program de reduceri de călătorie la nivel național, care fusese suspendat din cauza răspândirii infecțiilor COVID-19.

Kishida a făcut anunțul mult așteptat în timpul vizitei sale la New York pentru Adunarea Generală a ONU.

„Sper că mulți oameni îl vor utiliza. Vreau să sprijin industria călătoriilor, a divertismentului și alte industrii care s-au luptat în timpul pandemiei de coronavirus”, a declarat Kishida în cadrul unei conferințe de presă.

Japonia a permis accesul turiștilor din iunie, începând cu persoanele care participă la tururi ghidate. La 7 septembrie, guvernul a permis accesul celor aflați în excursii fără ghidaj care și-au rezervat zborurile și hotelurile prin intermediul agențiilor de turism înregistrate.

Dar aceste măsuri au fost nepopulare pentru mulți turiști străini care doresc o mai mare libertate în timpul călătoriilor lor.

Turiștii vor trebui să fie vaccinați de trei ori sau să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 înainte de călătorie, a raportat Kyodo News, citând surse guvernamentale.

Un program național de turism intern care oferă reduceri pentru călătorii, intrări în parcuri tematice și pentru evenimente sportive și concerte va începe, de asemenea, la 11 octombrie. Persoanele care au fost vaccinate de trei ori sau care prezintă un rezultat negativ al testului vor fi eligibile pentru reduceri, potrivit raportului

Măsurile vor fi salutate de sectorul turistic al națiunii, care a fost puternic afectat de pandemie. Agențiile de turism au îndemnat guvernul să renunțe la obligativitatea vizelor pentru turiști, care a reprezentat un obstacol major pentru cei care doreau să vină în Japonia. În unele cazuri, viitorii turiști au fost nevoiți să își depună personal cererea de viză la cea mai apropiată ambasadă sau consulat, în timp ce alții nu au obținut vizele la timp pentru planurile lor de călătorie.

În 2019, un număr record de 31,88 milioane de călători străini au vizitat Japonia, dar cifra s-a prăbușit la aproximativ 250.000 în 2021 din cauza granițelor închise.

Plafonul zilnic de sosiri a fost majorat treptat în ultimele șase luni, mai întâi la 5.000 la 1 martie și, în cele din urmă, la 50.000, cât este în prezent.