BREAKING NEWSCORONAVIRUS

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China și cere Uniunii Europene să facă același lucru

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China și cere țărilor din Uniunea Europeană să facă și ele același lucru.

Autoritățile din Milano susțin că aproape jumătate din persoanele testate până acum erau asimptomatice.

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China

Decizia a fost luată, după ce aproximativ 50% din persoanele care au zburat pe ruta China-Milano au fost testate pozitiv pentru Covid-19. Cu toate acestea, guvernul italian a declarat că „nu există motive de îngrijorare” în ceea ce privește noile variante depistate în urma testelor.

Conform bloomberg.com, autoritățile din Milano au declarat că aproximativ 50% din pasagerii a două zboruri chineze au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și că cei mai mulți nu prezentau niciunul dintre simptome.

China se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri încă de când guvernul țării a decis să renunțe la politicile stricte de zero-Covid. Din cauza acestui lucru, nu doar Italia a impus testarea chinezilor, ci și Statele Unite ale Americii.

Spitalele din China sunt arhipline din cauza pacienților cu Covid-19

Conform reuters.com, care citează un medic al spitalului din Beijing, foarte mulți chinezi ajung în unitatea medicală în urma contactării virusului, iar cele mai multe persoane au o vârstă înaintată. De asemenea, printre simptomele prezentate se numără și pneumonia.

Mai mult decât atât, probleme cauzate de numărul mare de bolnavi au fost întâmpinate și în spitalele guvernamentale, dar și în crematorii.