CRYPTO

IRS oferă Tezos Staker rambursarea taxei pe recompense în pauză de la politica actuală

În prezent, IRS taxează criptomonedele generate prin miză ca venit,

Internal Revenue Service (IRS) a oferit unui cuplu din Tennessee o rambursare a impozitului pe venit plătit pentru recompensele de miză nevândute, ca parte a ceea ce pare a fi o înțelegere în cadrul unei lupte juridice în curs de desfășurare – o mișcare despre care experții din industrie spun că semnalează o schimbare importantă în modul în care IRS privește miza criptografică.

În 2019, Joshua Jarrett a plătit impozit pe venit pentru 8.876 de jetoane Tezos pe care le-a câștigat prin miză. În 2020, Jarret a cerut IRS să returneze impozitele pe care le-a plătit, argumentând că jetoanele nu erau venituri, ci mai degrabă „proprietate creată”. În prezent, IRS tratează activele digitale ca pe o proprietate în scopuri fiscale, dar activele generate prin miză pot fi, de asemenea, impozitate ca venit, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Jarrett.

Jarrett a intentat un proces împotriva agenției după ce IRS nu a răspuns, finanțat în parte de Proof of Stake Alliance (POSA).

În decembrie 2021, avocații IRS au scris avocaților lui Jarrett și ai soției sale pentru a-i informa că IRS a fost „autorizat și îndrumat să programeze o plată în plus de 3.793 de dolari, plus dobânda legală”.

Pentru POSA, concesia IRS că impozitele lui Jarrett au fost o plată în plus este un semnal că agenția este de acord cu poziția reclamantului că jetoanele pe care le-a generat prin miză sunt proprietate și nu venit până când sunt vândute.

„Practic, IRS a fluturat steagul alb și a spus „Iată rambursarea” și nu ar fi făcut acest lucru după ce litigiul a început deja, dacă nu ar fi crezut că argumentele [lui Jarrett] au ceva dinți”, a declarat Alison Mangiero, directorul executiv interimar al POSA.

IRS a refuzat să comenteze. Agenția nu a publicat nicio declarație oficială și nici nu a indicat în alt mod dacă o înțelegere oferită unui singur reclamant este un semn al unei schimbări mai ample de politică.

Potrivit înregistrărilor din instanță, un proces de judecată este în prezent programat să înceapă în martie 2023. Judecătorul care supraveghează cazul a cerut ambelor părți să facă „o încercare de bună credință de a rezolva cazul” după ce se va încheia procesul de descoperire. Descoperirea este programată să se încheie până la 18 martie 2022.

Pe măsură ce blockchains proof of stake, precum Solana, Avalanche și Tezos, continuă să crească în popularitate, atât criptomonedele individuale, cât și grupuri precum POSA au subliniat nevoia de claritate fiscală din partea IRS.

Dorința de claritate a lui Jarrett (și a POSA) a împins procesul mai departe.

Nefiind dispuși să se mulțumească doar cu rambursarea, Jarrett și avocații săi au refuzat oferta IRS și solicită emiterea de îndrumări din partea IRS cu privire la faptul dacă token-urile create prin miză constituie venituri impozabile în momentul creării lor sau, așa cum sugerează Jarrett, doar atunci când sunt vândute.

Mangiero a declarat pentru CoinDesk că Departamentul de Justiție (DOJ) a primit respingerea ofertei lui Jarrett, deși nu a răspuns încă, iar cazul va continua.

„Dacă instanța reafirmă afirmația [lui Jarrett] că aceste recompense de miză ar trebui impozitate ca proprietate creată, atunci există o opinie juridică pe care alți contribuabili se pot baza și se pot simți încrezători atunci când își depun impozitele în fiecare an”, a declarat Mangiero.

Mangiero speră că acest caz va forța IRS să emită îndrumări oficiale.

„Ei nu au emis niciodată îndrumări specifice cu privire la recompensele de jalonare”, a spus Mangiero. „Iar singura îndrumare pe care au emis-o cu privire la minerit, care este tangențial legată, a fost în 2014. Există o mulțime de oameni ca [Jarrett] care încearcă cu adevărat să facă ceea ce trebuie și să își plătească taxele, iar acest lucru i-ar ajuta să facă acest lucru.”