CRYPTOECONOMIC

IRS extinde perioada de consultare pentru noua regulă de impozitare cripto până la mijlocul lunii noiembrie

Normele propuse ar trebui să intre în vigoare în 2026, având un impact asupra vânzărilor și schimburilor efectuate în 2025.

Serviciul de venituri interne al Statelor Unite (IRS) a prelungit perioada de comentarii pentru regulile de raportare fiscală a criptoprogramelor propuse în august 2023. Consultarea publică va dura până la 13 noiembrie.

Regulile „Gross Proceeds and Basis Reporting by Brokers and Determination of Amount Realized and Basis for Digital Asset Transactions” au fost făcute publice la 29 august. Conform reglementărilor, brokerii vor trebui să adopte un nou formular de raportare pentru a simplifica depunerea taxelor și a reduce cazurile de evaziune fiscală.

Formularul 1099-DA propus ar „ajuta contribuabilii să determine dacă datorează impozite și […] să evite să facă calcule complicate sau să plătească servicii de pregătire fiscală a activelor digitale pentru a-și depune declarațiile fiscale”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Trezorerie al SUA. Normele propuse vor intra în vigoare în 2026, având un impact asupra vânzărilor și schimburilor efectuate în 2025.
Comunitatea cripto nu a reacționat bine la normele fiscale propuse. Directorul executiv al DeFi Education Fund, Miller Whitehouse-Levine, le-a numit „confuze, auto-refutabile și greșite”, în timp ce Kristin Smith, directorul executiv al Blockchain Association, a subliniat diferența dintre ecosistemul cripto și finanțele tradiționale.

Paul Grewal, directorul juridic al bursei de criptomonede Coinbase, a îndemnat comunitatea cripto să participe activ la mișcarea împotriva reglementărilor propuse de Trezorerie. În cazul în care reglementările vor deveni lege, a adăugat el, acestea ar dezavantaja „activele digitale și ar amenința să dăuneze unei industrii în curs de dezvoltare, când abia a început”.

Între timp, membri ai Senatului SUA au cerut Trezoreriei și IRS să avanseze o reglementare „cât mai rapid posibil”. Elizabeth Warren, Bernie Sanders și alți cinci enatori au criticat o amânare de doi ani în implementarea cerințelor de raportare fiscală a criptomonedelor.

sursa: cointelegraph.com