BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Iranul susține că nu va lovi din nou Israelul decât dacă va fi atacat

Panica domnește la Teheran din cauza escaladării conflictului cu Israelul. Sunt cozi uriașe la benzinăriile din capitala iraniană și din alte orașe mari, de teama unei replici a Israelului la atacul iranian de sâmbătă noapte. Iranul a declarat că nu va lovi din nou decât dacă va fi atacat.

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului “şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene, informează AFP.

 

“Operaţiunea ‘Promisiune onestă’ a fost întreprinsă cu succes între ieri (sâmbătă) seara şi această dimineaţă şi şi-a atins toate obiectivele”, a declarat la televiziune generalul Mohammad Bagheri.

Israelul va coordona cu aliații un răspuns dur la atacul iranian de sâmbătă noaptea, anunță The New York Times. Se așteaptă ca Israelul să lanseze un atac de represalii împotriva Iranului “în următoarele 48 de ore”, împreună cu aliații săi.

Iranul a avertizat că va răspunde cu mai multă forţă dacă Israelul ripostează pentru atacurile din acest weekend, despre care Teheranul afirmă că sunt, la rândul lor, o replică la un atac al Israelului de luna aceasta asupra complexului ambasadei sale de la Damasc, capitala Siriei, potrivit CNN.