BREAKING NEWSRELIGIEULTIMA ORĂ

ÎPS Teodosie, despre fructele de mare: „Sunt gângănii. Cum să fie fructe, dacă mișcă?“

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a criticat consumul de fructe de mare în post, considerându-le „gângănii“. Înaltpreasfinţia sa a dat sfaturi și învățături pentru credincioși în pragul Postului Mare al Paștilor, care începe luni, 27 februarie a.c., fiind vorba despre 40 de zile de post până la sărbătoarea Învierii Domnului, pe care ortodocșii o celebrează în duminica de 16 aprilie.

,,De câte ori este dezlegare în Postul Mare la brânză și la ouă? Niciodată! Dar la pește este, la Buna Vestire și la Intrarea în Ierusalim. În Postul Crăciunului, de atâtea ori este dezlegare la pește, după intrarea în biserică este dezlegare la pește sâmbăta și duminica și la sărbătorile mari, până la 20 decembrie, de Sfântul Ignatie.

Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu pot. Nu prea-s de acord cu gângăniile, așa-numitele fructe de mare. E o păcăleală cu aceste fructe de mare. Care sunt animale, cum să fie fructe dacă mișcă? Care adună toxine… Este o șmecherie pe care o folosesc mulți. Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu le pot…”, a spus ÎPS Teodosie.