RELIGIE

IPS Teodosie a slujit la Parohia Izvorul Tamaduirii din Capu Campului. Parastasul teologului Dimitrios

Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie a slujit ieri, la Parohia Izvorul Tamaduirii din Capu Campului.
 După Sfânta Liturghie a fost oficiat parastasul teologului Dimitrios Lates, fiul părintelui  care a murit în urma unui accident ce s-a produs pe 2 ianuarie în Patrauti.
Fiul Părintelui a stat mai multe săptămâni în coma  si in cele din urma din nefericre a decedat.
Cum s-a produs tragedia:
Adolescentul se afla la volanul unui Audi A6 al tatălui său și, după ce i-a lovit pe cei doi pietoni, a fugit de la locul accidentului, fiind însă găsit imediat de polițiști. Cele două victime, un tânăr și o tânără de 20 de ani, au ajuns la Spital în stare foarte gravă, băiatul fiind în comă, având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, iar fata având multiple traumatisme și fracturi. Teribilistul, de 17 ani, a fost atunci  reținut pentru 24 de ore și are dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor  de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au aflat că H. N. -C., de 17 ani, din comuna Pătrăuți, fără a deține permis de conducere a condus autoturismul marca Audi  A6, proprietatea tatălui său, pe DJ208U, în localitatea Pătrăuți,  dinspre Ocolul Silvic Pătrăuți spre DN2. La un moment dat acesta a pierdut controlul  asupra direcției de mers a surprins și accidentat pe numiții Lateș Dimitrios și Turturean Elena, ambii de 20 ani, care se deplasau în calitate de pietoni în sens opus, pe marginea părții carosabile.

După producerea accidentului de circulatie, tânărul de 17 ani împreună  cu un bărbat cu care se mai afla în mașină au părăsit locul accidentului, abandonând autoturismul la fața locului.

În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonilor Lateș Dimitrios și Turturean Elena, aceștia fiind transportați cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Sf.Ioan cel Nou Suceava.

De asemenea, și șoferul mașinii Audi A6 și pasagerul au suferit leziuni la nivelul membrelor superioare. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind plasat în Arestul IPJ Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”Părăsirea locului accidentului”. El  s-a ales cu dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor  de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Fiul preotului, Dimitrios a plecat la Ceruri dupa ce a stat o perioada in coma.