JUSTIȚIE

IPS Teodosie a câştigat procesul împotriva poliţiştilor din Constanţa

Judecătoria Constanța a decis în dosarul în care Înaltpreasfinția Sa(IPS) Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a contestat una dintre amenzile primite de la polițiștii de la malul mării. Ierarhului i-a fost anulată amenda pe care a primit-o după ce a ieșit din izolare, pe data de 24 ianuarie, pentru a susţine liturghia. La acel moment, a fost amendat cu 1.000 de lei pe motivul că nu ar fi respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu.

Un număr de cinci dosare erau deschise la Judecătoria Constanța de ÎPS Teodosie Poliției din Constanța, la finele lunii februarie, la mijloc fiind amenzile primite de înaltul prelat de la oamenii legii, în legătură cu nerespectarea măsurilor privind carantina.

”Se constată ca slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal”

”Se și constată ca slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie iar 8 luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și „izolat” în mod abuziv”, a declarat avocatul Adrian Cuculis. Magistrații au anulat în parte procesul verbal din data de 24.01, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei.

„Mai pe larg, instanța a admis „în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. civ., astăzi, 02.08.2022“ se menţionează în decizia magistraţilor.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori deoarece trebuia să stea în carantină întrucât se întorsese recent din Iordania. Anunțurile oficiale transmise de IPJ Constanța la data de 24 ianuarie 2022 erau formulate astfel:

„Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020.  Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.

„Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.

„Astăzi, în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.

sursa:b1TV.ro