BREAKING NEWSECONOMIC

Ion Melinte (PMP Bacău), despre focarul de pestă porcină din Timiș: Cum de imediat se întâmplă ceva acolo unde începe să meargă treaba? Noi importăm aproape 80% din carnea de porc

România importă aproape 80% din carnea de porc, a declarat președintele PMP Bacău, Ion Melinte, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Întrebat dacă în România nu ar fi trebuit să existe o strategie națională anti-pestă porcină, având în vedere volumul mare de importuri, președintele PMP Bacău a spus: „Să știți că această întrebare mi-am pus-o și eu, și mi-am pus-o de mai multe ori, cum se întâmplă ca acolo unde, totuși, începe să meargă treaba, imediat se întâmplă ceva? Ceea ce se întâmplă la complexul de la Timișoara cred că nu este întâmplător, până la urmă, că noi importăm 80% din carnea de porc. Acolo unde mai merge, se duce dracului tot”.

„Mă uitam, vizavi de ce spuneați și de cereale, de absolut tot ceea ce am importat până acum, mă uitam la programul guvernamental, când s-a schimbat rotativa, s-a făcut acum imediat, unde vorbeau să plafoneze prețurile, că scad prețurile. E o cacealma, doar minciuni, pentru că, dacă ne uităm la import de cereale din Ucraina, nu avem nimic cu fermierii ucraineni, dar ne-au falimentat pe noi, ne falimenteză în continuare, dar prețul la pâine și la produsele alimentare în România nu a scăzut, iar ca să plafonezi prețurile nu ai cum, pentru că este o economie de piață. Ori venim ca pe timpul lui răposatu` și stabilim prețurile la nivel guvernamental, ori e economie de piață. Nu poți produce, dau un exemplu, kilogramul de grâu cu un leu și 10 bani și să îl vinzi cu un leu”, a mai spus Ion Melinte.