administratieBREAKING NEWS

Iohannis se opune introducerii taxei de solidaritate pentru multinaționale: „Nu mi se pare corectă!”

Klaus Iohannis se opune introducerii unor taxe suplimentare pentru giganții din mediul de afaceri, companiile multinaționale cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, inițiativă propusă de PSD. 

Întrebat despre posibilitatea introducerii taxei de solidaritate – 0,5% – 1% pe cifra de afaceri, Klaus Iohannis a respins inițiativa și a preferat să discute mai degrabă despre „digitalizare”.„Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate. Această opinie nu am exprimat-o doar acum. Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă, ca principiu. Nu e cel mai bun și modern mod de a impozita.

Până când nu există o digitalizare funcțională, nu cred că în România se poate introduce o altfel de cotă, este o discuție care s-a purtat de-a lungul timpului. Pentru a păstra o transparență și o formă de a o pune în practică, ne-am exprimat mereu pentru cota unică. Nu e un principiu ce nu poate fi schimbat… Acum nu văd altă soluție pentru România.

După ce terminăm digitalizarea, această discuție se poate relua. Aceste schimbări nu pot apărea pe termen scurt”, a declarat Iohannis.

În cadrul conferinței de presă de marți, Iohannis a mai vorbit despre modificarea Constituției. Oficialul de la Palatul Cotroceni nu a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect.

„Cred că e nevoie de o revizuire a Constituției, în sensul modernizării Constituției. E un proces politic amplu, care ajunge în fața poporului ce trebuie să se exprime printr-un referendum. O să exprim o opinie care vă surprinde. E nevoie de revizuirea și modernizarea Constituției, dar nu cred că e posibil până în 2024″, a mai transmis Iohannis.