administratie

Iohannis, avertisment pentru români despre criza economică. „E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate”

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat, marţi, că România traversează „vremuri complicate”, iar Guvernul trebuie să ia în continuare măsuri în sprijinul populaţiei vulnerabile deoarece „criza energetică nu s-a terminat”.

Iohannis a reacţionat după ce a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni care sunt scenariile și măsurile pe care le ia în considerare în condiţiile în care tot mai mulţi specialişti vorbesc despre o iminentă criză economică.

„Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică din 2009 – 2010, unde s-a încercat în plan european să se combată criza prin austeritate. Nu accept un nou experiment de acest tip cu România. Planul pe care îl avem e cel prezentat de Guvernul României. Un plan care până acum a funcționat foarte bine. Guvernul alocă bani suficienți pentru investiții.

Guvernul a reușit să vină cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta populația vulnerabilă să treacă mai ușor de șocul creșterii prețurilor. Ele vor continua, vom avea în continuare investiții în infrastructură și economie, dar și pachete de sprijin unde e nevoie. Situația e complexă. Criza energetică nu s-a terminat. E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate”, a declarat preşedintele României.

„Aceste crize nu au fost generate de noi, în speţă de Rusia care a atacat Ucraina şi a provocat criza energetică şi celelalte crize.

Mi-aș fi dorit să am numai vești pozitive, însă aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina și a provocat criza energetică și toate celelalte crize. Trebuie să avem răbdare și Guvernul să ia măsurile cele mai înțelepte”, a adăugat Iohannis.