CRYPTO

Investitorii în criptomonede își acoperă riscurile înainte de majorarea ratei din martie

Firma de analiză Glassnode vede mai multe semne că investitorii se pregătesc pentru o furtună dură, în timp ce majorarea ratei de dobândă a Fed din martie se anunță cu rezultate incerte.

Analiza datelor pe lanț efectuată de Glassnode arată că investitorii în Bitcoin își acoperă riscurile pentru a rămâne protejați în fața majorării ratei dobânzii de către Rezerva Federală în martie.

Buletinul informativ The Week On-Chain al Glassnode din 14 februarie indică faptul că cea mai semnificativă tendință a Bitcoin (BTC) în acest moment este structura pe termen plat a contractelor futures până în martie. Acest lucru este puternic atribuit „incertitudinii investitorilor cu privire la impactul economic mai larg al unui dolar american mai strâns”.

Majorarea ratei este deja prețuită pe piețele spot, potrivit colaboratorului Cointelegraph Michaël van de Poppe, dar efectul pe termen lung pe care îl va avea este încă neclar. Prin urmare, Glassnode a observat că investitorii iau măsuri pentru a se proteja de riscul potențial scăzut de scădere.

„Se pare că investitorii își reduc efectul de levier și utilizează piețele de instrumente derivate pentru a se acoperi împotriva riscurilor și pentru a cumpăra protecție împotriva scăderii, cu un ochi atent la creșterile de rate ale Fed, așteptate în martie.”

În timp ce datele arată în mod clar o zonă plană obiectivă pe curba structurii pe termen a contractelor futures, acestea sugerează ceva mai subtil că investitorii nu se așteaptă la un salt ascendent semnificativ până la sfârșitul anului 2022. Prima anualizată a contractelor futures este de numai 6% în acest moment.

Prima anualizată este valoarea peste un dolar pe care o persoană o va plăti pentru riscul unui contract futures. O primă mai mare indică un apetit mai mare pentru risc.

Analiza datelor pe lanț de la Glassnode arată că investitorii în Bitcoin își acoperă riscurile pentru a rămâne protejați împotriva majorărilor de dobândă ale Rezervei Federale în martie.

 

sursa articol: cointelegraph.com