BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Foto/Libia. Inundațiile masive au produs pagube materiale și au ucis 11.300 de persoane. Alte 10.000 sunt date dispărute

Numărul morților în orașul de coastă Libian Derna a crescut la 11.300, pe măsură ce eforturile de căutare continuă după o inundație masivă alimentată de spargerea a două baraje în timpul ploilor abundente, a declarat Semiluna Roșie Libiană.

 

 

Marie el-Drese, secretarul general al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) din Libia, a declarat agenției de presă Associated Press că alte 10.100 de persoane sunt date dispărute în orașul mediteranean. Autoritățile sanitare au estimat anterior bilanțul morților la Derna la 5.500. Furtuna a ucis, de asemenea, aproximativ 170 de persoane în altă parte a țării.

 

Primarul din Derna, Abdel-Moneim al-Ghaithi, a declarat că numărul ar putea urca la 20.000, având în vedere numărul de cartiere care au fost spălate. Inundațiile au măturat familii întregi din Derna duminică seara și au scos la iveală vulnerabilitățile din țara bogată în petrol care a fost prinsă în conflict de la o revoltă din 2011 care l-a răsturnat pe dictatorul de mult timp, Muammar Gaddafi, potrivit Aljazeera.com. 

 

Numărul morților ar putea ajunge la 20.000 de persoane.

 

Lucrătorii de căutare și salvare trec prin apă înconjurat de metal răsucit și mașini inundate O agenție turcă pentru dezastre și situații de urgență a lansat imagini care arată echipele sale la sol în Libia, ajutând la lucrările de căutare și salvare. Clipul a arătat personal de la Direcția Turciei de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) trecând prin apă în timp ce ajutau la eforturile de căutare. Au fost înconjurați de mormane de metal răsucite și de mașini inundate în timp ce evaluau pagubele în zonele afectate de inundații. Autoritățile au avertizat că bolile și explozivii mutați de ape ar putea aduce mai multe vieți, deoarece numărul de oameni uciși în urma inundațiilor a crescut la 11.300.

sursa:foto https://www.islamic-relief.org.uk, AFAD-Tu