ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Intrări fictive de material lemnos la un operator economic din Mălini

În baza informațiile existente la nivelul Gărzii Forestiere Suceava,  cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în perioada 06 – 14.04.2022, au fost efectuate verificări specifice la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona Iesle –comuna Mălini, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a identificatintrări fictivede material lemnos.Mai exact, au fost documentate și demonstratecu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și a imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu, un număr de două transporturi de materiale lemnoase totalizând un volum de 90 mc buștean rășinoase, având ca expeditor un operator economic din județul Bacău și ca destinatar un operator economic din Mălini, județul Suceava.

În urma verificărilor a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către operatorul economic din Mălini, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două „transporturi”. În acest fel, a rezultat faptul că operatorul economic deține fără proveniență legală în depozitul societății cantitatea de 112,49 mc buștean rășinoase, foioase și cherestea rășinoase. Echipa de control a procedat la sancționarea operatorului economic cu amenzi ce totalizează 33000 lei și a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză, a căror valoare totalizează 21801 lei.

Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenția că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.

 

Inspector șef

 

Mihai GĂȘPĂREL