ACTUALITATE

Înșelăciunea „Pachetul dvs.” se răspândește iar prin SMS. Nu accesați acest link!

Poliţia Română a transmis o avertizare către persoanele care primesc SMS-uri pentru a urmări coletele aflate în tranzit, de pe diverse numere de telefon, atragând atenţia că este vorba despre o metodă de înşelăciune.

Oamenii primesc mesaje că pachetul este pe drum şi sunt puşi să urmăreasca un link. Cei care dau click riscă însă să îşi infecteze telefonul. Cum numărul celor care au primit astfel de mesaje a crescut simţitor în ultima perioadă, Poliţia Română a lansat un avertisment pentru conştientizarea populaţiei

În momentul accesării link-ului, se deschide un site fals, al unui operator internaţional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicaţii. „Conținutul din telefon sau poate chiar conturile bancare ar putea fi afectate, dacă instalați aplicația dintr-un astfel de mesaj! Înșelăciunea „Pachetul dvs.” se răspândește prin mesaje SMS. Instalați doar aplicații verificate, accesați doar linkuri din surse cunoscute și sesizați orice tentativă de furt a datelor din telefon sau a banilor din cont!”, este avertismentul Poliţiei Române.