MONDEN

Ingredientul secret pe care îl pune Sofia Vicoveanca în ciorbă. Greşeala majoră pe care o fac gospodinele

Sofia Vicoveanca  a dorit să le împărtășească tuturor rețeta ei de borș, despre care a afirmat că o știe de la bunica sa. Sofia Vicoveanca a dorit să le împărtășească tuturor rețeta ei de borș, cu care bunica sa făcea o ciorbă delicioasă. Sofia Vicoveanca s-a lăudat și a dezvăluit că știe să facă astfel cea mai bună ciorbă din lume. Interpreta de muzică populară a spus că este rugată mai tot timpul de nepoatele ei să prepare acest borș. Rețeta autentică este moștenită de la bunica ei și nu se mai găsește nicăieri. Sofia Vicoveanca a dezvăluit secretul pentru care ciorba este atât de gustoasă. Ea i-a sfătuit pe toți să bea borș acru pe stomacul gol, înainte de a mânca.

„Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.