Atunci când vă doriți să vă reamenajați baia și vedeți de câte opțiuni dispune piața din domeniu, există riscul de a vă simți puțin copleșit, nu-i așa? Ei bine, dacă vă numărați printre pasionații de design interior, care vor ca fiecare încăpere în parte să aibă un aspect specific, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează vă vom ajuta să vă personalizați baia prin alegerea unei chiuvete perfecte. Veți afla din ce materiale puteți alege, ce opțiuni de montaj aveți la dispoziție dar și care sunt cele mai des întâlnite forme de lavoare, pentru ca apoi să vă puteți mândri cu baia dumneavoastră atât familiei cât și musafirilor. Cu siguranță veți dispune de un design minunat la final. Să începem!
După ce alegeți mobilierul favorit, alături de oglinda din baie și poate chiar și ventilatorul de baie, trebuie să vă orientați și spre o chiuvetă baie elegantă, nu-i așa? Ei bine, dacă sunteți în căutarea unui lavoar demn de toate laudele, dar nu știți de unde să începeți, iată că noi vă sărim în ajutor. În acest articol ne propunem să vă vorbim despre materialele din care puteți alege, mai întâi de toate, apoi vom continua cu restul detaliilor promise, după cum vă spuneam mai sus. Începem cu materialele fiindcă acestea sunt cele mai importante. În funcție de duritatea dar și de design-ul său, materialul chiuvetei vă poate oferi un aspect final impresionant, ce nu se va deteriora deloc. Așa că haideți să vedeți care sunt opțiunile de care dispune piața, pentru a vă personaliza baia exact așa cum vă doriți.
- Materiale
Pentru a fi rezistentă și a-și menține aspectul curat și lipsit de imperfecțiuni pe o durată lungă de timp, chiuveta baie trebuie să fie confecționată dintr-un material cât mai dur. Printre cele mai des întâlnite materiale se numără următoarele: ceramica, piatra, sticla și compozitul. În continuare vă vom detalia câteva informații despre fiecare în parte, pentru a vă ajuta să vă hotărâți.
- Ceramica: este cel mai des folosit material. Aceasta oferă o duritate de neegalat, demnă de toate aprecierile, este ușor de îngrijit și are un aspect neted și curat. Se poate găsi fie în culoarea sa de bază, albă, fie în mai multe variante vopsite, în funcție de preferințe.
- Piatra: este folosită pentru a da un plus de personalitate băii și un aspect cât mai elegant. Puteți alege din pietre precum marmura, granitul sau travertinul. Ce trebuie să rețineți însă este că acest material se curăță greu, dacă nu sunt folosite soluții speciale în timp util.
- Sticla: este un material pretențios ce poate lăsa la vedere urmele de folosire, însă ce oferă un look elegant și minimalist. Totuși, avansarea tehnologiei a dus la confecționarea sticlei pentru chiuveta baie într-un mod cât mai sigur și rezistent, deci nu veți întâmpina problema fragilității.
- Compozitul: este și el un material ceva mai sofisticat, însă ce îmbină avantajele oferite de ceramică cu aspectul robust și rafinat al sticlei.
În funcție de design-ul băii dumneavoastră și de preferințele personale, alegeți materialul potrivit în consecință.
- Montajul
Pentru a dispune de o baie cât mai modernă, cu accent classy și elegant, trebuie să luați în calcul și montajul chiuvetei. Așa că, iată din ce variante puteți alege:
- Chiuveta suspendată: se remarcă prin aspectul său minimalist și fixarea facilă în perete. Dacă dispuneți de un astfel de lavoar, veți rămâne cu mai mult spațiu de depozitare sub acesta, dar și cu un design rafinat.
- Chiuveta fixată în podea: dispune de un picior lung amplasat în pardoseală ce va face ca lavoarul să fie cât mai stabil posibil. Dezavantajul este însă că acest tip de montaj va ocupa mai mult spațiu, deci luați în calcul și mărimea băii înainte de amplasare.
- Chiuveta cu blat: vine fixată într-o placă dreaptă, ce se poate încadra la perfecție în orice fel de mobilier de baie. Puteți chiar să personalizați blatul în cauză pentru a se potrivi cât mai bine cu restul culorilor din încăpere.
- Chiuveta cu mobilier: vine fixată în mobilierul preferat și dispune de loc de depozitare special amenajat sub aceasta. Cumpărând o astfel de chiuvetă, veți face o achiziție 2 în 1: și lavoar, și dulăpior.
- Forma
Înainte de încheiere, trebuie să vă mai vorbim și despre formele din care puteți alege. În funcție de design-ul preferat, alegeți chiuveta de baie în următoarele variante:
- Ovală: o opțiune clasică, ce dispune de spațiu mare de spălare și de un accent rotunjit ce va oferi un aspect calm băii.
- Rotundă: o altă opțiune clasică, ce dispune însă de un spațiu mai redus de spălare, dar care oferă același efect minimalist și elegant precum forma precedentă.
- Pătrată: o opțiune modernă, ce oferă un spațiu mare de utilizare și care pune accentul pe colțurile și aspectele geometrice.
- Dreptunghiulară: o altă opțiune modernă, ce dispune de cel mai mare spațiu de utilizare, dar care ocupă și cel mai mult loc în baie, în consecință.
Acum că ați aflat toate criteriile de alegere a unei chiuvete baie perfecte, tot ce vă rămâne de făcut este să luați în considerare dimensiunea încăperii și să faceți alegerea potrivită în funcție de design-ul final pe care doriți să-l obțineți.
Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am ajutat să luați cea mai bună decizie. Pentru și mai multe sfaturi de amenajare, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim redecorare plăcută!
(P)