BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Infractor român, condamnat în SUA pentru skimming. Băncile, prejudiciate cu aproape 150.000 $

Infractor român condamnat în SUA – Nicolae Marius Barbu, un cetățean român implicat într-o schemă amplă de skimming la bancomate în districtul Fairfield din statul Connecticut, a fost condamnat la 21 de luni de închisoare pentru participarea sa la această activitate infracțională.Conform informațiilor de la Procuratura Statelor Unite pentru Connecticut, o bancă a experimentat aproximativ 35 de incidente legate de skimming la bancomate de la filiale din Stratford, Monroe, Trumbull, Greenwich, Fairfield și din alte părți ale statului, între februarie și iunie 2017.

Dispozitivele de skimming au fost plasate la bancomate pentru a capta informațiile de pe cardurile clienților. Aceste informații erau apoi utilizate la clonarea de carduri care au fost folosite pentru ridicări de bani și pentru achiziții. Barbu s-a alăturat grupării care comitea aceste infracțiuni în aprilie 2017.

În plus, Barbu și o altă persoană au furat carduri bancare dintr-o sală de sport din Rockville, Maryland, în aprilie 2018. Au folosit cardurile pentru a face achiziții de peste 9.000 de dolari la magazinele Microsoft și Apple din Maryland.

Barbu a fost arestat în Michigan în septembrie 2020, unde a pledat vinovat și a fost condamnat pentru furt de carduri bancare și deținere de acte de identitate falsificate. În martie anul trecut, el a pledat vinovat în instanța federală la acuzația de complicitate la comiterea de fraude bancare.

De asemenea, românul a fost obligat să restituie 139.533 de dolari băncii păgubite și 9.536 de dolari băncilor care au emis cardurile de credit utilizate pentru achizițiile sale frauduloase.

După ce își va ispăși pedeapsa cu închisoarea, bărbatul va fi extrădat în România.

sursa.stiridisapora