JUSTIȚIE

Indivizii care au atacat în stil mafiot doi inspectori de la Controlul Transportului Rutier au fost pedepsiți

Un dosar privind un atac în stil mafiot asupra unei mașini de control trafic de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, faptă gravă, care i-a pus în pericol și pe cei doi inspectori din echipaj, s-a finalizat la 7 ani de la incident.

Dacă la Judecătoria Suceava, cei doi inculpați au fost achitați atât pentru infracțiunea de distrugere a mașinii, cât și pentru fapta de ultraj față de cei doi inspectori de trafic, în faza apelului lucrurile s-au schimbat, conform Monitorul de Suceava.

Curtea de Apel Suceava a admis apelul depus de procurori și a decis să îl condamne pe Cristinel Constantin Moscaliuc la 4 ani de închisoare cu executare. Mai exact, Moscaliuc a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de distrugere și a primit 2 ani de închisoare. El mai avea și o condamnare mai veche, tot de 2 ani, pentru o faptă mai veche, care era suspendată. Cum fapta din 2017 a fost comisă în perioada de încercare, suspendarea a fost anulată, astfel încât pedeapsa rezultantă este 4 ani în regim de penitenciar.

Cel de-al doilea inculpat din dosar, Gheorghe Boiciuc, a fost găsit și el vinovat pentru distrugere și a primit 2 ani cu suspendare sub supraveghere.

Cei doi au fost judecați pentru mai multe infracțiuni, inclusiv de ultraj, dar pentru aceste fapte a intervenit prescripția.

Moscaliuc și Boiciuc au mai fost obligați de instanță să îi achite fostului șef de la ISCTR Suceava, Florin Petru Homiuc, suma de 5.000 de euro cu titlu de daune morale.