BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Individul din Baia care și-a omorât cu sălbăticie un consătean a făcut contestație la executare. El a fost condamnat la 25 de ani de pușcărie

Individul din Baia care și-a omorât cu sălbăticie un consătean a făcut contestație la executare. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Suceava.

Un tânăr de 19 ani, din comuna Baia, a fost condamnat in 2018  la 25 de ani şi patru luni de închisoare după ce a omorât cu sălbăticie un bărbat pe care l-a văzut pentru prima dată în faţa ochilor. El şi-a lovit victima cu pumnii, picioarele şi o bucată de lemn dintr-un gard. Agresorul chiar s-a odihnit în două rânduri, timp în care a fumat câte o ţigară, după care a reluat şirul loviturilor

Marius-Andrei Varvara, de 19 ani, din Baia, a fost trimis în judecată in 2017 , pentru omor și furt calificat. El este acuzat că a omorât un bătaie un consătean în vârstă de 63 de ani, pe care l-a lovit cu pumnii, picioarele și o șipcă dintr-un gard pentru că a refuzat să-i dea o gură de suc. In același dosar a fost trimis la acea data,  în judecată și un amic de-al inculpatului pentru că a dat foc hainelor și adidașilor agresorului, precum și telefonului furat de Varvara de la bărbatul ucis 

Anchetatorii au stabilit că la data de 4 ianuarie 2017, inculpatul Marius-Andrei Varvara, împreună cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice; de la ora 16.00 până la ora 19.00 aceștia au băut două sticle cu coniac, două sticle cu vin și apro­ximativ 13 litri de bere, apoi s-au deplasat la maga­zinul mixt din localitate, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice.

În jurul orei 20.00, în magazin a venit pentru scurt timp și victima Neculai B., de 63 de ani, pe care Varvara nu o cunoștea. Tânărul a avut o dispută verbală cu bărbatul, care ar fi refuzat să-i dea suc pentru a stinge băutura alcoolică pe care o consuma. După ce Neculai B. a părăsit magazinul, inculpatul l-a urmărit și l-a lovit în mod repetat cu pumnii și picioarele. Observând comportamentul agresorului, martorii au fugit după el reușind să-l liniștească, acesta revenind pe terasa magazinului. La scurt timp, bărbatul bătut s-a ridicat din locul unde fusese lovit și a pornit pe șosea spre locuința sa.

Varvara a remarcat acest lucru, astfel că a luat-o la fugă dinspre terasă pe șosea după Neculai B.. Inculpatul l-a ajuns pe acesta din spate, l-a lovit cu putere, fapt ce a condus la căderea victimei pe șosea, după care agresorul a târât-o pe o distanță de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumnii, picioarele și cu o șipcă dintr-un gard.

La un moment dat inculpatul a încetat actele de violență asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia și a început să o caute prin buzunare după obiecte de ­va­­loare. Agresorul a furat de la Neculai B. telefonul mobil și a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat. „Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul SML Suceava, moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

In aceeași seară, inculpatul Varvara s-a deplasat la locuința coinculpatului Silviu Daniel Panaite, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl furase anterior de la Neculai B.. În jurul orei 23.00, inculpatul s-a deplasat la casa lui R.V.A., unde a continuat să consume cantități mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.

În dimineața zilei de 5 ianuarie 2017, inculpatul Marius – Andrei Varvara a mers din nou la locuința lui Silviu Daniel Panaite, a lăsat în curtea casei acestuia adidașii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni.

În aceeași dimineață, din discuțiile purtate cu Marius-Andrei Varvara, Silviu Daniel Panaite a aflat că în seara anterioară amicul său bătuse o persoană, fiind posibil ca aceasta să fi decedat.

Astfel, deși aflase că autorul infracțiunii, inculpatul Marius Andrei Varvara, a fost arestat preventiv, Panaite nu a anunțat autoritățile judiciare nici până la punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia, nici în perioada următoare că Varvara a lăsat hainele pline de sânge și telefonul mobil al victimei la locuința sa.

La data de 7 ianuarie 2017, Silviu Daniel Panaite, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidașilor și telefonului mobil. Prin această activitate ilicită, inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în acest dosar penal și implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Marius-Andrei Varvara.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.