administratie

Incompatibilitati descoperite de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. În zona Moldovei sunt vizate trei persoane.

Niță Teodor, managerul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Niță Teodor a infracţiunii de folosirea funcției pentrufavorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de manager al teatrului a semnat, avizat și aprobat o serie de documente ce au avut ca efect angajarea soției acestuia în cadrul aceleiași instituții, acesta obținând venituri în perioada martie 2018 – iulie 2019 în valoare de 62.110 Lei.

Filimon Dan, fost Șef birou Impozite și Taxe Locale în cadrul Primăriei orașului Panciu, Jud. Vrancea

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 01 aprilie 2015 – 31 iulie 2022 a ocupat funcția publică de conducere de șef birou în cadrul Biroului Impozite și Taxe Locale din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Panciu, în cadrul căreia și soția sa deținea o funcție publică de execuție, aflându-se în subordinea directă a persoanei evaluate.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 95, alin. (1) și alin. (3) din Legea nr. 161/2003.

Chiribău Constantin Dudu, agent de poliție în cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 august 2021 – 01 august 2022, întrucât, a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special în cadrul I.P.J. Bacău și o funcție contractuală în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004, coroborate cu prevederile art. 2, alin. (4) din O.U.G. nr. 20/2020.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Niță Teodor nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.