BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Incident chimic grav în Londra. Clor gazos eliberat de la un Centru Acvatic. Mai multe persoane au fost afectate și sunt tratate de echipajele de pe ambulanțe

Serviciile de urgență au fost mobilizate, miercuri, la un incident major petrecut la Centrul Acvatic din suburbia londoneză Stratford.

Televiziunea Sky News a filmat din elicopter persoanele care au fost expuse la clor și tratate ulterior de echipajele de intervenție.

Victimele au primit primul ajutor la fața locului, în afara clădirii, întinse pe pături.

Clorul gazos poate provoca iritații oculare și probleme de respirație dacă este eliberat în aer.

Nu este inflamabil și poate fi ușor detectat din cauza mirosului său puternic, înțepător, specific înălbitorilor care au la bază această substanță.

A fost eliberată o mare cantitate de clor

Brigada de pompieri din Londra a comunicat ulterior că „o mare cantitate de clor gazos a fost eliberată în interiorul clădirii Centrului Acvatic din Parcul Olimpic Regina Elisabeta, în urma unei reacții chimice”.

„În timp ce ventilăm incinta, le solicităm locuitorilor din imediata apropiere să-și închidă ușile și ferestrele”, au avertizat salvatorii.

Serviciul de Ambulanță din Londra a confirmat că intervine la fața locului, alături de Brigada de Pompieri și Poliția Metropolitană.

Pompierii au spus, la rândul lor, că li s-a semnalat „un incident chimic” în Parcul Olimpic „Regina Elisabeta”.

Într-un mesaj pe Twitter, administrația parcului a precizat că „a avut loc un incident la Centrul Acvatic în această dimineață, care a implicat eliberarea unui gaz”.

„Zona a fost izolată și evacuată. Lucrăm cu serviciile de urgență la fața locului. Există o serie de victime cu dificultăți de respirație, care sunt tratate de echipajele de pe ambulanță”, se precizează în mesaj.