ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Începe cea de-a XXV -a ediție a Zilelor Culturii Polone

Începe cea de-a XXV -a ediție a Zilelor Culturii Polone – cel mai mare eveniment anual al Uniunii Polonezilor din România care se vor desfășura în zilele 21-24 august.
,,În cadrul Zilelor Culturii Polone vom găzdui și delegația autorităților locale din voievodatul Podkarpackie – regiune parteneră a județului Suceava împrietenită deja cu comunitatea poloneză din România.,, a transmis președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.
În cadrul întâlnirilor cu comunitatea poloneză din Bucovina, aceștia vor prezenta la Solonețu Nou și Poiana Micului un film regizat de Dariusz Walusiak „Ulma. Familie Fericită”.
Filmul spune povestea familiei Józef și Wiktoria Ulma și a celor șapte copii ai lor, din satul Markowa din regiunea Podkarpacie, care în timpul Holocaustului ascundeau familii de evrei în propria casă și de aceea au fost uciși de către nemți. Familia a fost beatificată ca martiri la 10 septembrie 2023. Fericita Familie Ulma a fost declarată Patroană ai Voievodatului Podkarpackie în decembrie 2023.
Proiecțiile vor avea loc pe 22 august la ora 19.30 în Biserica „Coborârii Sfântului Duh” din Solonețu Nou și pe 23 august la ora 19.30 în Biserica „Sfântul Ioan Paul al II-lea” din Poiana Micului.