ACTUALITATE

Incendiul de la Mănăstirea Buciumeni provocat de o lumânare aprinsă uitata de o maica

Incendiul de la Mănăstirea Buciumeni a izbucnit de la o lumânare aprinsă. Ieri, după amiaza, maica stareță a Mănăstirii „Sf. Gheorghe” Buciumeni a sunat la 112 sa anunte că arde un corp de clădire din incinta mănăstirii.

Mănăstirea „Sf. Gheorghe” Buciumeni este situată în mun. Fălticeni, str. Dumbrava Minunată, nr. 2, jud. Suceava, iar în incinta acesteia sunt amplasate biserica creștin-ortodoxă și mai multe corpuri de clădire ce au destinația de chilii și anexe. În mănăstire conviețuiesc un număr de 28 maici.

Sambata, în jurul orei 17:25, a izbucnit un incendiu la una dintre chiliile din incinta mănăstirii, situată la mansarda corpului de clădire, în care locuiește maica Mantu Georgeta. În momentul declanșării incendiului, toate maicile se aflau în biserică, la slujbă.

O maica a sustinut ca înainte de a merge la slujbă, a lăsat aprinsă o lumânare pe masa din chilia unde locuia.

La fața locului au intervenit pompierii militari, care au procedat la localizarea și stingerea incendiului, în urma căruia a ars în totalitate chilia din care a izbucnit incendiul, fiind afectate și alte 5 chilii aflate la mansarda aceluiași corp de clădire.

Incendiul nu s-a propagat la întreg corpul de clădire și nici la alte anexe ca urmare a intervenției pompierilor.

Cadrele ISU au stabilit drept cauză a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

În urma evenimentului nu au existat victime omeneşti ci doar pagube materiale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 255 alin.1 Cod Penal urmând a fi soluţionat procedural