GENERALULTIMA ORĂ

Incendiu violent la trei anexe gospodărești și o chilie ce aparțin Mănăstirii Sihăstria Putnei. Casa părintelui Proclu Nicău din satul Mitocu Bălan a fost cuprinsa de flacari.

Pompierii de la Târgu Neamț au acționat ieri, cu trei autospeciale de stingere și două motopompe, în ajutorul acestora venind și voluntarii SVSU Crăcăoani cu un buldoexcavator. Un ncendiu puternic a izbucnit  în după amiaza zilei de  2 iunie, în jurul orei 16.30 în satul Mitocu Bălan, comuna Crăcăoani. Afectată de flăcări este și casa în care a trăit părintele Proclu Nicău.

“La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, într-o gospodărie (trei anexe gospodărești și o chilie) ce aparține Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu

posibilitatea propagării și la locuință și alte anexe.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn (30 mp) cu bunurile din interior (mobilier,  materiale textile, obiecte de cult) trei anexe gospodărești, 100 mc de lemn de foc și 10 mc de căpriori lemn”, a prercizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

La finalul intervenției, care a durat câteva ore până în jurul orei 23:00, pompierii au stabilit că sursa incendiului au fost lumânările lăsate aprinse și nesupravegheate într-o chilie. Aici oamenii din sat au obiceiul să aprindă lumânări și să se roage. De aici flăcările s-au extins la magaziile din apropiere.

Nu au fost victime,arata  ISU Neamț.