ACTUALITATENAȚIONAL

Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină

Situația este disperată în trei localități din județul Maramureș. Pompierii militari luptă cu flăcările violente care au scăpat de sub control și au ajuns la câteva gospodării.

„Pentru gestionarea optimă a situaţiei de urgenţă s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale nivel IV, sens în care personalul aflat la serviciu va fi suplimentat cu cel aflat în turele libere. Astfel, efective cu tehnică de intervenţie au fost suplimentate din judeţele Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Cluj , pentru a veni în sprijinul forţelor ISU Maramureş, în zonă fiind peste 150 de pompieri, la care se adaugă Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), numărul total de personal operativ fiind în creştere”, menţionează IGSU.

UPDATE 18:00 Preventiv, au fost evacuate aproximativ 90 persoane, atât din locuințele aflate pe o rază de aproximativ 500 m, cat și de la o pensiune aflată în proximitate.

Până la acest moment nu au fost înregistrate victime.

Se acționează pe mai multe sectoare de lucru pentru limitarea extinderii  flăcărilor. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu 2 cisterne de la ISU Bihor.

Știrea inițială: Peste 75 de pompieri cu 10 autospeciale de stingere și 2 cisterne intervin, alături de jandarmi, voluntari și SVSU Recea, Lăpușel, Coltău și Arieșu de Pădure.

În sprijinul pompierilor din Baia Mare va sosi și un echipaj din cadrul ISU Sălaj. De asemenea, autoritățile au anunțat că două elicopetere al MApN vor interveni în zonă.

Șoferii care circulă pe DN1 C au primit mesaj de avertizare Ro-Alert, conform antena3.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email