ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Incendiu puternic la mansarda unui bloc, în cel mai populat cartier din Craiova! Focul s-a extins la alte două blocuri vecine

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineață, la mansarda unui bloc din cel mai populat cartier al Craiovei, Craiovița Nouă. Flăcările s-au extins la alte două blocuri vecine.

otrivit bilanțului transmis de pompieri, 26 de mansarde aflate în cele trei blocuri cuprinse de incendiu au ars în totalitat: 9 la primul bloc, 5 la al doilea bloc, 12 la al treilea bloc.

  • Peste 184 de apartamente și garsoniere sunt în cele trei blocuri
  • 80 persoane evacuate și autoevacuate, dintre care 4 persoane au fost cu probleme – una cu arsuri la nivelul mâinilor a fost transportată la spital. Celelalte 3 cu atacuri de panică, asistate la fața locului.
  • În jur de 200 de pompieri, subofițeri jandarmi, polițiști și alte forțe de ordine au intervenit la locul incendiului.
  • Suprafața afectată – peste 1000 mp
  • 80 de locuri de cazare sunt disponibile la nivelul primăriei
  • Blocurile au autorizație
  • Forțele de intervenție au ajuns la 08.20. Primul apel a fost la 08:09 (însă președintele asociației de proprietari spune că el a sunat la 08:03)
  • Primele forțe de intervenție au fost două autospeciale de stingere și două autoambulanțe. Ulterior, acestea au fost suplimentate.
  • Oamenii i-au acuzat pe pompieri ca nu au apă suficientă și că nu intervin destul de repede. Mai mult, potrivit corespondentului Antena 3 CNN, aflat la fața locului, un locatar nemulțumit i-a dat o palmă unui pompier. Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, susține însă că „nu au fost lovituri cu palmele”, ci doar agresiuni verbale din partea locatarilor.

„Incendiu este localizat, se lucrează pentru lichidare a ultimelor focare de la fața locului. Nu am colegi care să fie loviți. Sunt colegi agresați doar verbal, dar îi este normal, oamenii sunt supărați. Casele le sunt cuprinse de flăcări.

Nu comentez acest incident, nu au fost lovituri cu palmele. Forțele de poliție au fost suplimentate imediat la la fața locului și colegii ne-au venit în sprijin. Au venit jandarmi și polițiști la fața locului. Am avut o femeie cu un atac de panică și un bărbat cu arsuri de gradul unu și doi pe mână, pe mâini, fiind transportat la spital de către echipajul SMURD.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, la Antena 3 CNN.