ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Incendiu la un vagon pentru muncitori forestieri

Incendiu la un vagon pentru muncitori forestieri. Ieri, la  ora 22.31, Poliția municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată prin SNUAU 112 ,  despre faptul că a luat foc un vagon pentru  muncitori forestieri .
         S.C FOREST ELAVIV SRL,  cu sediul în localitate Moisei , Județul Maramureș, explotează material lemnos  pe raza comunei Cârlibaba, Ocolul Silvic Cârlibaba, în locul numit Brod și avea  amplasat  pe marginea drumului forestier axial Cârlibaba un vagon pentru muncitori.
           La data de 17.10.2022, după ce au terminat munca administratorul societății  Ștețcu Viorel  a făcut focul în soba din  interiorul vagonului după care l-a asigurat și a plecat cu un transport de material lemnos spre depozitul societății  din comuna Ciocănești.
           În jurul orelor 22.30,  un echipaj de poliție de frontieră care patrula în zonă au observat incendiul și a raportat Ofițerului de Serviciu din cadrul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei.
           Pentru stingerea incendiului la fața locului au intervenit pompierii voluntari  din cadrul SVSU Izvoarele Sucevei și ulterior pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, care au stabilit că incendiul s-a produs datorită.,, efectului termic de la o sobă metalică, fără acumulare de căldură”
           În urma incendiului a fost distrus în totalitate vagonul, iar conform declarației verbale a administratorului  în interior se aflau trei motoferăstraie, două canistre cu motorină, saltele de dormit, articole de îmbrăcăminte ale muncitorilor,  suma de 7000 lei și nu au rezultat victime.
       În cauză a fost întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugerea din culpă, prevăzută de art. 255 alin. 1 din Codul penal.