ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Incendiu la o sala de evenimente- Curtea Bizantina din Scheia

Update/

Militarii Detașamentelor de Pompieri Suceava și Rădăuți, împreună cu cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, au intervenit cu șase autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei săli de evenimente din comuna Șcheia.

La sosirea echipajelor, ardeau cu degajări mari de fum materiale combustibile depozitate în încăperile de la nivelul mansardei, incendiul fiind propagat la acoperișul construcției.

Au ars acoperișul sălii de evenimente pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și materiale combustibile depozitate în încăperile de la nivelul mansardei. Au mai ars centrala de ventilare (climatizare), bârne din lemn și astereala acoperișului. S-au degradat bunuri din interior și finisajele interioare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:30, iar pompierii au salvat restul construcției și pensiunea turistică adiacentă, aflată la circa 5 metri distanță.

 

Incendiu astazi, la acoperisul si mansarda unei sali de evenimente, ce apartine unei pensiuni din comuna Scheia.  Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucovina Suceava, Alin Galeata se intervine cu 6 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica si o ambulanta SMURD.

,, Nu sunt victime si nu s-au evacuat persoane. Evenimentul a fost anuntat la 112 in jurul orei 3:00. Incendiul este localizat si se lucreaza pentru lichidare,, sustin reprezentanții ISU Bucovina.

Pensiunea de patru margarete Curtea Bizantina este situata în Scheia, la 3 km de centrul Sucevei.