ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Incendiu izbucnit într-o anexă a Ocolului Silvic Gura Humorului. Au pierit trei casi și cinci oi

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciul voluntar pentru situații de urgență Cornu Luncii, au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 02.23, iar la sosirea echipajelor, ardea generalizat construcția anexă, cu pericol de propagare a flăcărilor la clădirea cantonului silvic și la o altă construcție din apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 6:05.

 

Construcția anexă, formată din adăpost de animale și depozit de furaje, a ars pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. De asemenea, au mai ars circa 100 de baloți de fân și plante furajere. S-au degradat elemente de construcție (pereții) și de tâmplărie (ferestre și uși), la interior. Din păcate, în incendiu au pierit trei cai și cinci oi.

Din primele cercetări, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat clădirea cantonului și construcția din apropiere, cu bunurile aferente.