ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Incendiu în municipiul Rădăuți . Recomnadări ale ISU Bucovina  la exploatarea instalaţiilor electrice       

Incendiu în municipiul Rădăuți . Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Rădăuți.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la două construcții anexe, corp comun, iar flăcările erau propagate la acoperișurile din lemn ale clădirilor alipite de acestea (o sinagogă dezafectată, o casă de rugăciune, o anexă de locuit și o locuință). În urma incendiului s-au degradat mai multe elemente de construcție ale clădirilor afectate.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:15, iar suprafața totală afectată de foc a fost de aproximativ 500 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bunuri din interiorul construcțiilor afectate de foc, dar și o locuință învecinată.

 

Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a evita tragediile:

 

La exploatarea instalaţiilor electrice

          – se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

          – se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

          – evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice.

 

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 sursa:ISU Bucovina Suceava