ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Incendiu în Gemenea. O femeie a ajuns la spital

In dimineața zilei de 10 aprilie, lucrătorii Poliţiei oraşului Frasin, au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112, de către numita Gemănar Elena din  Gemenea, comuna Stulpicani  că la o anexă de la locuința ei a izbucnit un incendiu.

Femeia  a observat că a izbucnit un incendiu la adăpostul de animale, motiv pentru care a solicitat intervenția pompierilor prin SNUAU 112. La fața locului au intervenit 2 autospeciale de pompieri militari din cadrul G.I.S. Gura Humorului, o autospecială din cadrul pompierilor Câmpulung Moldoveensc și autospecialele de pompieri voluntari din cadrul Primăriei comunei Stulpicani și Primăriei comunei Ostra, care au localizat și stins incendiul.

În urma incendiului a ars în totalitate adăpostul de animale în suprafață de 100 m2 , a fost distrusă casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 100m2, acoperișul bucătăriei pe o suprafață de 50 m2, magazia din lemn pe o suprafață de 20 m2, lemn de foc 5 mc, 5 tone furaje, unelte agricole, elemente de mobilier, elemente de tâmplărie, pvc, 2 routere internet. S-a degradat învelitoarea din tablă a casei de locuit, pereții, plafonul și pardoseaua nivel parter plus etaj, 2 motogeneratoare, un compressor, 2 motofierăstraie, un aparat de sudură. Specialiștii din cadrul ISU Suceava – G.I.S. Gura Humorului, au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului: că sursa probabilă de aprindere este efectul termic al curentului electric.

De asemenea, în timpul salvării unor bunuri, sora proprietarului, a alunecat pe terenul accidentat din spatele locuinței și a suferit un traumtism la membrul superior stâng, fiind preluată de ambulanța SMURD și transportată la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu fractură radio distal stânga fără deplasare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere din culpă” și ,,vătămare corporal din culpă”, fapte prev. și ped.de art. 255 alin. (1), art. 196 alin.1 din Codul Penal, urmând a se propune procedural prin parchet.