ACTUALITATELOCAL

Incendiu în Bosanci. De la ce a izbucnit

Incendiu luni dimineață la o locuință în Bosanci. Acesta s-a manifestat la anexa unui imobil, respectiv la o sobă acoperită din curtea casei respective. 

 

Luni, ora 05:24, lucrătorii S.P.R. 2 Ipoteşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat că a izbucnit un incendiu în satul Bosanci, com. Bosanci, jud. Suceava.

La fața locului au intervenit  un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Bosanci și două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au procedat la stingerea incendiului ce se manifesta la anexa unui imobil, respectiv la o sobă acoperită din curtea locuinței sus-menționate, ce aparținea lui C.T.

Din discuțiile cu proprietara imobilului a reieșit faptul că aceasta a cumpărat niște pui de găină și curcan în ziua de 10.05.2024, pe care i-a pus într-o cutie din lemn, prevăzută cu un sistem de încalzire – bec ultraviolet, având in interiorul cutiei rumeguș. iar la un moment dat becul a explodat și incendiul s-a extins și la acoperișul sobei, confecționat din șindrilă bituminoasă(tegolă).

După lichidarea incendiului, lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Suceava au stabilit că focarul incediului este foișor-grătar, sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al curentului electric, mijlocul material care putea produce aprinderea fiind bec ultraviolet,  primul material care s-a aprins – lemn(rumeguș), împrejurarea determinantă fiind foc mijloc de iluminat electric lăsat sub tensiune.

În urma incendiului au ars bunuri din interiorul foișorului, respectiv cutia în care se aflau 4 pui de găină și curcă și acoperișul anexei, existând pericol de propagare la imobilul locuit și celelalte anexe.

De asemenea nu au rezultat victime omeneşti.

Din discuțiile purtate cu proprietara s-a stabilit faptul că acesta avea asigurare pentru imobil și bunuri, iar prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracțiunii de „distrugerea din culpă” prev și ped de art 255, alin. 1 din CP, ce urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Bosanci.