GENERAL

INCENDIU in balconul unui apartament din Rădăuți

INCENDIU in balconul unui apartament din Rădăuți. Ieri dimineață  m Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin intermediul 112 de către un barbat că din balconul unui apartament de la et. 1 situat pe str. Mihai Viteazul bloc 27, iese fum și este posibil să existe victime.

Apartamentul este situat în mun. Rădăuți, str. Mihai Viteazul, proprietar fiind numita Pintilie Ioana, care locuiește în același bloc. Apartamentul este utilizat de numita Pintilie Maria în vârstă de 27 ani, fiica proprietarei.

Ieri, fiica  a aruncat pe balconul apartamentului, o hârtie aprinsă, cu scopul de a o stinge, care a căzut peste mai multe bunuri din material textil, respectiv troler și preșuri. După aproximativ 15 minute bunurile s-au aprins degajând fum în exteriorul imobilului.

La fața locului s-a deplasat o autospecială de pompieri cu apă și spumă aparținând I.S.U. Suceava  și un echipaj din cadrul SMURD.

Pompierii din cadrul ISU Rădăuţi au intervenit, localizat și stins incendiul, stabilind că locul incendiului este în „balcon”, sursa probabilă de aprindere „flacăra”, mijlocul care putea produce aprinderea „bricheta”, primul material care s-a aprins „hârtie” și împrejurarea determinantă „crearea din culpă a condițiilor de a genera incendiul”, incendiul fiind fără pericol de propagare la imobilele învecinate. În urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri din material textil, ce se aflau depozitate pe balcon, fără ca interiorul apartamentului să fie afectat. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500 lei.

FIICA a suferit o „ușoară intoxicație cu fum”, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului. Aceasta a refuzat să fie transportată la o unitate medicală.

Proprietara apartamentului  a precizat că a fost un accident și nu are pretenții materiale față de fiica sa.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de  distrugere din culpă faptă prev. și ped. de art. 255 alin1 din Cod penal, urmând a fi soluționat procedural