BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Incendiu de proporții în Bangladesh. Un bloc de șapte etaje a luat foc și zeci de persoane au murit

Un incendiu a izbucnit, joi seara, la un imobil de șapte etaje, într-un cartier din capitala Dacca a Bangladeshului, iar cel puțin 43 de persoane au murit.

Ministrul Sănătăţii Samanta Lal Sen a transmis că până la acest moment sunt 43 de morți, după ce a vizitat Spitalul Dhaka Medical College și un alt spital pentru marii arși, unde au fost internați cel puțin 40 de persoane, informează Știripesurse.

Incendiul a izbucnit într-un restaurant, pe Bailey Road, în jurul orei locale 21.50 și s-a extins rapid la celelalte etaje.

„Eram la etajul şase atunci când am început să vedem fum ieşind pe scări, Mulţi oameni s-au repezit să urce la etaj”, a declarat administratroul restaurantului.

Oamenii, blocați pe acoperiș

Unii oameni au rămas blocați pe acoperiș și cereau ajutor.

„Coborâm toate femeile şi toţi copiii, inclusiv pe soţia mea şi copiii mei. Noi, toţi, bărbaţii, suntem pe acoperiş. Pompierii sunt cu noi. Mai avem de coborât 50 de persoane”, a scris pe Facebook un profesor de ştiinţe ale mediului.

Pompierii ajunși la fața locului s-au luptat cu flăcările timp de două ore. Aceștia au transmis că 75 de persoane au fost salvate din imobil.