GENERAL

Incendiu de la o țigară uitată aprinsa

Incendiu de la o țigară uitată aprinsa. La data de 26.09.2022, orele 04:41, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către Alexandru Francisc, domiciliat în sat Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului, județul Suceava, cu privire la faptul că este incendiu la o casă.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care în urma cercetărilor efectuate, au constatat următoarele:

În dimineața zilei de 26.09.2022, orele 04:00, în timp ce se afla în dormitorul locuinței sale, Moldovean Stanislav și-a aprins o țigară pentru a o fuma și a adormit cu aceasta în mână.

De la țigara aprinsă, s-a produs incediul în camera în care dormea, moment în care acesta a alertat vecinii, care s-au deplasat la fața locului și au încercat să stingă incediul.

La fața locului au intervenit 2 autospeciale din cadrul detașamentului de pompieri Gura Humorului, care în jurul orei 05:00 au lichidat și stins incendiul definitiv.

În urma incendiului au fost distruse obiectele de mobilier, saltea, fotoliu, au ars elementele de tâmplârie din lemn și s-au degradat pereții și tavanul camerei.

Proprietarul nu deţine nici un fel de asigurare atât pe bunuri cât şi pe gospodărie.

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești, acesta nu s-a extins la alte gospodării.

Valoarea bunurilor distruse în urma incendiului a fost estimată de la  aproximativ 5.000 lei.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, faptă prev. și ped. de art. 255 alin. 1 din Cod Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural.