ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Incendiu. Batrana de 95 de ani, decedata dupa ce a suferit un stop cardio-respirator si arsuri pe corp

Ieri dimineata, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112  că arde o casă in   Mănăstirea Humorului. Din casa bunicii Valeria, de 95 ani, iesea fum.

La fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului 2 autospeciale din cadrul ISU- Gura Humorului, care au reușit stingerea incendiului. Totodată, la fața locului, s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD Gura Humorului, ocazie cu care într-o încăpere a locuinței, ce servea ca dormitor, a fost identificată pe podea bunica, în stare de inconștiență, fiind preluată și transportată de către aceștia la UPU Gura Humorului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma extinderii incendiului a fost afectat și podul locuinței, suferind distrugeri parțiale. Din verificările efectuate de către lucrătorii ISU, aceștia au stabilit ca împrejurare determinată a producerii incendiului următoarele: ,,efectul termic prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijlocul de încălzire, respectiv sobă”.

Batrana a fost diagnosticată la UPU Gura Humorului cu ,,arsură prin flacără și contact, aproximativ 60 % suprafață cutanată, grad 3”, ulterior fiind transportată la UPU Suceava pentru investigații suplimentare.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,distrugere din culpă” și de ,,vătămare corporală din culpă”.

Bunica  a fost transportată la Spitalul Orășenesc Gura Humorului și ulterior la U.P.U Suceava, unde în jurul orei 16.35 aceasta a decedat, cauza decesului fiind „stop cardio-respirator circulator ireversibil și arsură 60% din suprafața corpului” urmând a fi efectuată necropsia cadavrului în cursul zile de 28.03.2022.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,distrugere din culpă” și „ucidere din culpă”.