GENERAL

În Ucraina va fi introdusă o uniformă militară unificată pentru femei

Femeile din armata ucraineană vor avea o uniformă militară specială. Acest lucru este raportat de BBC News Ucraina cu referire la Ministerul Apărării.

Departamentul spune că există două grupuri de inițiativă. Primul este un grup de voluntari cu sprijinul Biroului Președintelui în cadrul proiectului primei doamne „Fără bariere”. Al doilea este condus de membrul Consiliului de la Kiev (Fracțiunea Solidaritatea Europeană ) Iryna Nikorak — Arm Women Now. Ministerul Apărării a avut o întâlnire cu ambele grupuri. Acum ele  lucrează împreună.

Voluntarii au fost rugați să analizeze experiența globală a uniformelor femeilor din alte armate și să acorde atenție tipurilor de corp pentru a selecta individual îmbrăcămintea femeilor în primele etape.

Autoarea proiectului Arm Women Now, deputatul Iryna Nikorak, spune că în această săptămână primul lot de pantaloni, jachete și lenjerie tactică va fi oferit gratuit femeilor militare  pentru a testa și a se asigura că uniforma este funcțională și confortabilă.

Potrivit deputatului, ideea producerii uniformelor militare pentru femei a apărut în urma numeroaselor solicitări ale femeilor care luptă în prezent în prima linie.

Mărimile și stilurile de îmbrăcăminte pentru bărbați nu corespund cu cele pentru femei, explică Nikorak. Pantalonii pot sta bine în șolduri, dar vor fi prea mari în talie, jachetele au mâneci lungi, umărul coboară aproape până la cot.

Femeile trebuie să-și  coase uniforma sau să o ajusteze cu ace și o centură tactică în câmp. Este incomod și disfuncțional, notează autorul proiectului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu