GENERAL

În Ucraina ar putea apărea un registru public al bărbaților de vârsta recrutării care se eschivează de la mobilizare

Rada Supremă va examina posibilitatea creării unui registru public al bărbaților de vârsta recrutării care se eschivează de la mobilizare. Ca rezultat al acestei noi măsuri, informațiile despre bărbații care au primit citații dar nu s-au prezentat la centrele teritoriale de recrutare ar putea deveni publice, informează Pro Ukraine.

Conform planurilor preliminare, informațiile despre acești bărbați vor fi accesibile publicului larg. Acolo se vor putea găsi numele, prenumele și caracteristicile de identificare ale celor care au primit somații.

Reprezentantul președintelui în parlament, Fedir Venislavski, care a anunțat această nouă măsură, consideră că un astfel de registru poate servi drept mijloc de presiune publică asupra acestor cetățeni.

Este important de menționat că militarii susțin introducerea acestor schimbări, deoarece cetâțenii cu vârsta între 18 și 60 de ani trebuie să se prezinte la centrele de recrutare. Juriștii sunt convinși că această nouă măsură, cu probabilitate, nu va încălca Legea privind protecția datelor cu caracter personal. Totul va depinde de modul în care va fi formulată legea.

În prezent există multe resurse unde se poate obține informații despre o persoană, precum registrul datornicilor sau registrul hotărârilor judecătorești. Pentru aceste registre au fost elaborate acte juridice. Dacă se va dezvolta un registru al bărbaților de vârsta recrutării care se eschivează de la mobilizare în conformitate cu astfel de acte normative, atunci nu vor exista probleme,arata bucpress.eu. .