EUROPAINTERNAȚIONAL

În Transcarpatia, un locuitor al capitalei ucrainene a încercat să mituiască polițiștii de frontieră pentru a părăsi Ucraina

În Transcarpatia, un locuitor al capitalei ucrainene a încercat să mituiască polițiștii de frontieră pentru a părăsi Ucraina

În Transcarpatia, un locuitor al capitalei ucrainene  a încercat să mituiască polițiștii de frontieră pentru a părăsi Ucraina, informează Departamentul Regional de Vest al Serviciului Frontierei de Stat

Un rezident al capitalei în vârstă de 33 de ani a oferit mită în valoare de 3.000 de dolari unui grănicer  pentru a trece granița româno-ucraineană și a scăpa de înrolarea în armată, informează  Audiovizualul Public  purtătorul de cuvânt al Detașamentului de frontieră Mucacevo  Lesya Fedorova.

Potrivit acesteia,  în seara zilei de 29 martie la punctul de control Solotvino/Slatina  de la granița cu România în  timpul controlului la frontieră, kianul a încercat să ofere inspectorului 3 mii de dolari SUA.

„Faptul acordării unei prestații ilegale a fost documentat și s-a transmis poliției un proces-verbal pentru identificarea semnelor unei infracțiuni conform art. 369 din Codul penal. Bărbatul a fost predat poliției naționale”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În total, pe 29 martie, polițiștii de frontieră de la detașamentul Mucacevo  au reținut 16 recruți care încercau să treacă ilegal granița. „Opt dintre ei, dându-și seama că nu vor avea voie să meargă în țările vecine, au încercat să ocolească punctele de control, încă 8 au încercat să treacă granița cu documente nevalide”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Din cauza agresiunii ruse și a impunerii legii marțiale pe teritoriul Ucrainei, există restricții privind călătoriile bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu