BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

In Republica Moldova incep exercitii militare la care participa soldati romani si britanici

În perioada 10-21 octombrie se vor desfășura exerciții militare în Moldova cu participarea cadrelor militare din Moldova, România și Marea Britanie. Despre acest lucru a anunțat, serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

„Exerciții internaționale” JCET-2022 „(Joint Combined Exchange Training) cu participarea militarilor din România și Marea Britanie se vor desfășura în perioada 10-21 octombrie în centrele de pregătire ale Armatei Naționale. Militarii celor trei țări vor învăța pentru a îndeplini anumite misiuni și a interacționa între ei”, se spune în comunicat.

erviciul de presă al ministerului clarifică faptul că armata moldovenească participă la exercițiile JCET din 2009.

„Exercițiile au fost planificate anul trecut, în conformitate cu graficul Armatei Naționale pentru anul 2022. În legătură cu exercițiile, este posibilă mutarea echipamentelor militare de la un centru de antrenament la altul. Îndemnăm cetățenii care văd echipamente ale armatei pe drumuri să nu intrați în panică și să nu distribuiți videoclipul sau o fotografie în rețelele de socializare pentru a preveni speculațiile în acest sens”, a îndemnat departamentul militar.