INTERNAȚIONAL

În regiunea Cernăuți au fost reținuți 24 de bărbați care încercau să scape de mobilizare în Republica Moldova

n regiunea Cernăuți au fost reținuți 24 de bărbați de vârsta recrutării care au încercat să scape de mobilizare în Republica Moldova. Autoritățile stabilesc în prezent locul unde se află principalii organizatori ai schemei ilegale.

Potrivit Serviciului de Frontieră al Ucrainei, organizatorii au adunat timp de câteva zile un grup de bărbați într-o localitate, cu intenția de a-i trece simultan peste graniță.

În momentul stabilit, grupul s-a urcat în mijloacele de transport și s-a îndreptat spre punctul de debarcare din sectorul de frontieră „Kelmenți”. Mai departe, aceștia plănuiau să intre pe jos în Republica Moldova, ocolind punctele de control. La apropierea de linia frontierei de stat, bărbații au fost reținuți de grăniceri.

S-a constatat că grupul era format din 24 de persoane – locuitori ai regiunilor Kiev, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Rivne, Cernogiv, Vinița, Zaporojea, Hmelnițki, Dnipropetrovsk, Cernăuți și Liov.

Potrivit autorităților, fiecare dintre ei a plătit organizatorilor rutei ilegale câte 12 mii de euro pentru „călătorie”. În privința celor reținuți au fost întocmite procese-verbale pentru contravenții administrative. În prezent, se stabilește locul unde se află principalii organizatori ai schemei ilegale. Aceștia vor fi pedepsiți conform articolului 332 din Codul Penal al Ucrainei.