BREAKING NEWS

În Biserica Trapezei din Lavră s-a cântat despre uciderea „moskalului”

În biserica Sf.Antonie și Teodosie din Peșteri, de unde a fost alungată BOUkr, autoritățile au susținut un concert la care a răsunat un cântec despre uciderea moscalului

În ziua de 23 ianuarie 2023, în biserica Trapezei de pe teritoriul Lavrei Peșterilor din Kiev, în cinstea Zilei Unirii Ucrainei a avut loc un concert al grupului „Corala cazacilor” intitulat „Spiritul Libertății”. La acest concert a fost interpretat un cântec despre uciderea moscalului și distrugerea Moscovei, act pe care „Iisus îl binecuvântează”. Un fragment din cântec a fost postat de avocatul Victoria Kohanovskaia pe pagina sa de Facebook.

În comentarii, oamenii scriu că sunt șocați de eveniment,scrie https spzh.news.

„Doamne, ce se întâmplă?!! Ei nu au unde să organizeze concerte!!!! Profanarea sfintelor lăcașuri!!! Priviți la musulmani, nu își vor permite niciodată să facă un astfel de lucru într-o moschee! Și noi? Este deja prea mult!!! Acolo unde trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu…”, scrie Natasha Gudz.

„Ce se întâmplă? Acesta este motivul pentru care ne acaparează sfintele lăcașuri? Nu numai că le profanează, ei organizează concerte în loc de rugăciune?”, a scris Karolina Velușak.

„Doamne, miluiește-ne. Au avut nevoie de Lavră pentru a ține concerte acolo… Nu pentru ca să se roage lui Dumnezeu? Nu pentru ca să fie lăudați sfinții? Dar pentru a merge la concerte”, scrie Anna Pavliuk.

„Și cum ostașii noștri o să-i învingă pe dușmani, dacă fac astfel de lucruri în bisericile noastre!?!?!”, întreabă Lydmila Dydar.

„Îngrozitor. Batjocură, pentru asta au nevoie de biserici, ca să râdă de lăcașurile sfinte”, scrie Liudmila Mila.

Ulterior, Facebook a șters postarea a doamnei Kohanovskaia, care a avut 58000 de vizualizări, iar ea a repostat din nou videoclipul.

„Facebook-ul… blochează masiv videoclipul blasfemiei din Lavra Peșterilor din Kiev care a avut loc în ziua de 22 ianuarie 2023, săvârșită de pseudo-patrioți cu permisiunea Ministerului CULTURII al Ucraineii”, a scris Kohanovskaia.

UJO a scris nu demult  că Biserica Ortodoxă Ucraineană a declarat că „slujba” BOaU în Lavra Peșterilor din Kiev este o rușine pentru Ucraina.