ACTUALITATE

In a treia zi a refugiatilor, autoritatile romane s-au activat in masuri. România ridică două tabere pentru refugiați, la Sighet și Siret

In  a treia zi a refugiatilor, autoritatile romane s-au gandit ca ar fi timpul sa ia masuri. Premierul Ciuca a venit noaptea trecuta la PCYF Siret sa vada situatia desi, nu a luat  nicio masura  pana astazi, in sprijinul refugiatilor.

Astazi, la PCTF Siret a crescut si numarul angajatilor Insepctoratelor pentru Situatii de Urgenta, respectiv SMURD. In incercarea de a se arata cat de implicati sunt, acestia au trecut la preluarea refugiatilor chiar dupa ce au trecut cu documentele pe la poliția de frontiera.

România începe să ridice două tabere pentru refugiați, la Sighet și Siret. „Sunt măsuri preventive”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, că, au fost instalate corturi pentru cetățenii ucraineni intrați deja în România care au ales să își aștepte rudele sau prietenii care se apropie de punctul de trecere a frontierei.

„Au fost instalate corturi pentru ca oamenii să nu aștepte în frig, să poată să își aștepte rudele și prietenii într-o zonă încălzită, ferită de ploaie. De asemenea, va continua acest proces de instalare de corturi încălzite pentru voluntarii care asigură activitățile de sprijinire a celor care intră în România, dar și pentru presă”, a afirmat Cărbunaru.

În plus, au fost alocate mijloacele de transport pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina pe jos, întrucât mulți cetățeni ucraineni și-au abandonat mașinile în Ucraina.

„În privința instalării taberelor mobile pentru refugiați, la această oră sunt în derulare operațiunile de ridicare a două tabere pentru refugiați, una la Sighet și una la Siret. Aceste măsuri sunt preventive deoarece până la acest moment procentul de ocupare a centrelor de cazare puse la dispoziție de către Inspectoratul General pentru Imigrație este de 56,4% (404 persoane). Pe măsură ce se depășește procentul de 65% în centrele regionale pe care Inspectoratul de deține, să fie instalate tabere pentru refugiați în care nu mai mult de 72 de ore oamenii care au această nevoie de asistență să poată fi primiți înainte de a fi dirijați către alte spații”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului.