BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Imbracati in costum de neopren și un cerc gonflabil pentru copii.Doi bărbați care intenționau să treacă ilegal râul Tisa și să ajungă în România au fost reținuți în Transcarpatia

Doi bărbați suspectați că au încercat să treacă ilegal frontiera cu România au fost reținuți în Transcarpatia de către grănicerii din Departamentul Hrușevo. Informația a fost publicată pe  pagina de Facebook a Direcției Regionale de Vest a Serviciului Frontierei de  Stat.

Potrivit agenției, pentru a ajunge în România, bărbații au ales tronsonul fluvial, unde granița trece de-a lungul râului Tisa. Unul dintre înotători este locuitor din Transcarpatia , iar celălalt a venit din regiunea Poltava.

Grănicerii  au aflat că transcarpatianul  îi promisese prietenului său că îl va însoți în țara vecină. Bărbatul i-a pus la dispoziție rezidentului din Poltava un costum de neopren și un cerc gonflabil pentru copii. Transcarpatianul  s-a asigurat cu brățări gonflabile pentru copii cu flamingo roz.

“Ghidul  a preferat să păstreze tăcerea asupra faptului că adâncimea Tisei în direcția în care se deplasează este de patru metri, iar lățimea este de aproape 50 de metri, și că aproape două duzini de oameni s-au înecat deja în râu. Transcarpatianul plănuia să primească 3.200 de dolari pentru acest serviciu de escortă”, se arată în comunicat.

Pe numele reținuților au fost întocmite rapoarte privind infracțiuni administrative în conformitate cu articolul 204-1 din Codul de infracțiuni administrative. În plus, acțiunile localnicului  prezintă semne de infracțiune în temeiul articolului 332 din Codul penal al Ucrainei.