administratie

IGSU a primit primele 10 mașini noi de pompieri. Ministrul Lucian Bode: Un proiect pentru siguranța românilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit joi primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri și vor fi folosite în cadrul operațiunilor de stingere a incendiilor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că mașinile de pompieri provin dintr-un total de 200 care vor fi cumpărate în cadrul Proiectului Viziune 2020.  Ministrul a menționat că proiectul este realizat cu scopul de a asigura siguranța românilor.

IGSU a primit primele 10 mașini noi de pompieri

Acest proiect are o valoare nu doar instituțională, ci mai ales umană, și anume de a oferi protecție și sprijin comunităților și cetățenilor. Cele 10 autospeciale sunt instrumente moderne și eficiente în lupta pompierilor cu timpul, într-un domeniu în care deplasarea rapidă la solicitări și intervenția promptă sunt esențiale”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Ministrul a mai specificat că „Procesul de modernizare continuă, el este unul amplu si vizează reînnoirea pacului auto al inspectoratelor pentru situații de urgență. Prin astfel de inițiative, nivelul de siguranță al comunităților și calitatea serviciilor furnizate cetățenilor crește cu fiecare nou proiect de acest fel”.

Ce a mai declarat Ministrul de Interne

Structurile care fac parte din coordonarea DSU  au încheiat în ultimul an  contracte pentru furnizarea de echipamente pentru intervenții în cazul situațiilor de urgență de peste 400 milioane de euro, conform Digi24.ro.

Acestea au fost susținute financiar în proporție de 85% din fondurile Uniunii Europene nerambursabile, iar conform ministrului acest fapt reprezintă o performanță remarcabilă”.

Este important ca la nivelul tuturor structurilor MAI să fie atinse obiectivele de modernizare si dezvoltare instituțională cu efect direct asupra creșterii gradului de siguranță al cetățenilor”, a mai adăugat Lucian Bode.