Lasat de izbeliste de autoritati. Barajul de la Granicesti a fost realizat in anul 1973 in cadrul unor lucrari ample de atenuare a undelor de viitura din amonte care au caracter toren]ial puternic. Iazul cu o suprafaţă dec circa 60 de hectare a devenit istorie după inundaţiile din iunie 2010.
Aflat în administrarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) din România, iazul avea 610de hectare la cote normale şi 90 de hectare când era aproape de supraplin, Considerat extrem de important, barajul este abandonat la fel ca sutele de investitii ajunse ruina.
Primaria Granicesti nu poate investi pentru ca nu le apartine iar ANIF că s-au făcut demersurile necesare pentru refacerea barajului.
Un prim proiect privind refacerea iazului distrus in 2010 in urma inundatiilor ar fi fost avizat in 2011 de catreComisia Tehnico-Economica din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvolt\rii Rurale, valoarea investiitiei fiind de 39 de miliarde lei vechi.
Intr-o adrea\ trimisa Primariei comunei, semnata de ministrul Valeriu Tabara se arata la acea vreme ca se derula procedura de achizitie publica de proiectare si executie a lucrarilor. Incepand cu anul 2006 , ANIF a primit bani razlet si putini si mare lucru in ce priveste imbunatarirea fondului funciar si combaterea eroziunii solului. ANIF a tot facut demersuri si totul a ramas la faza de proiecte si promisiuni.
Iazul are o capacitate de 1,8 milioane de metri cubi . In 2010 la viitura, a avut o capacitate de aproape 4 milioane de metri cubi. Inainte de furia naturii din acel an, iazul a fost ravnit de mai mul]i localnici care aveau teren sub luciul de apei dar care erau rasplatiti in peste.