LOCALRELIGIE

Hram la Manastirea Putna

Duminică, 15 mai, la Mănăstirea Putna a fost prăznuit în chip deosebit Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, cel de-al doilea mare ctitor al mănăstirii. La Sfânta Liturghie a slujit Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Calinic a tâlcuit evanghelia Duminicii a IV-a după Paști (a Slăbănogului) și a relatat pe scurt viața Sfântului Iacob Putneanul.
În cadrul Sfintei Liturghii monahul Zaharia Schipor a fost hirotonit întru diacon, iar arhidiaconul Sebastian Mircea întru preot. Ieromonahul Grigorie Iliescu de la Mănăstirea Sucevița, cu metania din Mănăstirea Putna, a fost hirotesit protosinghel.
La Sfânta Liturghie a participat și un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Special din Bivolărie. Elevii au fost însoțiți de preoții capelei liceului, Părintele Cristian Irina și Părintele Laurențiu Ștefan Grădinaru, care a și tradus în limbaj mimico-gestual Sfânta Liturghie.
La inițiativa părintelui paroh Sergiu Chioarță din Solca, la această aleasă sărbătoare a participat și un grup de 160 de credincioși din Solca.