ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Hotelul The Frontier din Siret, prima locatie unde refugiatii din Ucraina au fost primiti cu bratele deschise

Hotelul The Frontier din Siret, prima locatie unde refugiatii din Ucraina au fost primiti cu bratele deschise. Unitatea hoteliera este plina de ucraineni care au parasit țara. Nu numai camerele sunt pline dar si salile. Sunt sali unde acestea au fost transformate in sala de dormit sau de odihna.

,, Am trecut aseara, pe la 21.30 cu baiatul. Sotul a ramas in Ucraina. Nu are voie sa treaca. I-a venit hartie la primarie sa se inroleze pentru razboi. Nu stiu ce va face. Eu am luat baiatul si am trecut. Toata noapte am dormit aici in hotel in sala. Am mai stat in sala. Asteptam o masina care vine din Italia specila sa ne ia. Suntem trei famili. Eu plec la mama mea. Toti avem rude acolo,, ne-a spus Ruslana care nu isi scapa baietelul de cinci anisori din mana.

Nimeni nu a fost refuzat la un loc de popas fie si o noapte sau mai multe zile. Pana ca autoritatile romane inclusiv, cele din judetul Suceava sa se mobilizele, populatia civila a fost prima care s-a mobilizat. Din localitati de la frontiera sau de mai departe in sprijinul refugiatilor, romanii au dat dovada de sprijin, de solidaritate.